2010-03-31

Onsdag 13.10

Jaha!
Min att göra-lista regnade bort!
Hela dagen bara sprang iväg! Jaja! En annan dag! Det springer inte ifrån mig i alla fall!

Jag har i alla fall fått upp en del foton på väggen! Har gjort en så kallad "fotovägg" ska skaffa hem gem
så att jag kan sätta upp fotona ordentligt!
Just nu sitter dem med el-tejp!
Haha fiskelina och eltejp!
Så pappa om du läser detta så har jag ca 50 m fiskelina om du behöver ha till dammen!
Hehe!



Nej nu ska jag hämta lillen på dagis och sen hem till farmor och farfar och vara lite social!

2010-03-30

Tisdag 21.25

Att göra imorgon:
  • städa sovrummet
  • laga storkok kalops
  • måla färdigt blommorna
  • plantera blommor (ännu fler)
  • hämta/lämna filip
  • hälsa på pappa
  • fylla i papper med filips schema
  • upp på jobbet och kolla allt inför vikariatet
  • skicka papper till försäkringskassan
  • fixa läkarintyg
  • tvätta sängkläder
  • städa lilla rummet

NEJ VA F*N SKITER I ALLT OCH DRICKER KAFFE ISTÄLLET!
   Tyvärr så måste det ju göras!

2010-03-29

Måndag 12.03

Sitter här och tårarna rinner och rinner.
Gjorde misstaget att sätta igång A whiter shade of pale med Procol Harum.
Den låten spelades när min kusin begravdes. Att något sådant kan göra en så ledsen!
Jag sörjer för att livet är så orättvist, för att Filip aldrig kommer få lära känna mammas kusin, att vi aldrig mer kan få höra om hans busstreck! Han skulle ha fyllt 15 om drygt 1 månad!
Jag kommer aldrig att glömma den kvällen mamma ringde och sa att jag skulle komma ut till idalavägen!
Jag hörde att det var ngt konstigt, gick ut skulle tända en cig, så hörde jag elin helt hysterisk, slängde ciggen och sprang, möter elin och mamma rent hysteriska, på väg ner till pappa, mamma berättade att Robert hade dött, 
det första jag frågade var om han hade ont, och sen om det tog lång tid! Det var det första jag tänkte på, om han hade ont! Då visste jag inte ens hur det hade gått till eller någonting!
Väl nere hos pappa möttes vi på baksidan, pappa och linus var där, my var på väg hem från en fest, jag mötte henne på pappas baksida. Och vi grät, och grät, tårarna ville inte sluta rinna, kunde inte sluta.


Jag hade lämnat jimmy och mina kompisar hemma. Vi spelade poker. Jag ringde jimmy efter 1½ timme, han var orolig, jag sa bara till honom att han var tvungen att komma till pappa, och han sprang, ja det tog 3 minuter sen var han där.
Det är nog den allra värsta dagen i mitt liv, tätt följt utav begravningen!
Sedan dess har jag samma återkommande mardröm, att jag är med Robert när han trillar, han faller och faller. Jag springer fram till honom och gör allt jag kan, allt jag vet att man SKA göra, men det hjälper inte, och så dör han i mina armar!


Himlen är oskyldigt blå,
som ögon när barnen är små.
Att regndroppar faller som tårarna gör,
rår inte stjärnorna för.
Älskling jag vet hur det känns,
när broar till tryggheten bränns.
Fast tiden har jagat oss in i en vrå,
är himlen så oskyldigt blå.
 

2010-03-28

Söndag 20.48

Sitter här efter en hektisk helg och trycker in dumle! MUMS!

Fredagen spenderades mestadels på sjukhuset i lund med sambon min,
han hade fått en remiss in till hudkliniken!
Massa väntande och sådant tråkigt. mellan varven körde vi ut till Nova, gick ett varv och träffade Marie och Tobbe och Enja, sen Daniel och Sofi, Handlade två nya par skor till filip och ett par inneskor till mig, tyckte att jag behövde det!
Sambon kom hem med en gottepåse från apoteket, penicillin, kortisonkrämer och lite sådant. Gick på billiga 1100 spänn! Det var bara att se sig om i stjärnorna efter ullaredsturen jag hade planerat! Men men ullared finns kvar det är viktigare med hans hälsa och mående!

På kvällen bjöds det in till tacos! 7 vuxna och två barn resulterade i en galet rolig kväll med många sköna garv, massa mat och en hel del skitsnack! Det får v i absolut göra om!

Igår var det sambons tur att kliva upp med lillen, tio i sju kom han instövlande i sovrummet och sa att det var telefon till mig! Levande frågetecken - JAG? Bemanningen som undrade om jag kunde jobba, min första fråga var: Har jag satt upp mig? Ja blev ju svaret så det var bara att kliva ur sängen och hugga en kopp kaffe och sedan ge sig iväg. Lång dag dessutom, ända till 16.00
Blev hämtad av mamma och körde direkt till staffanstorp för att storhandla! Hua mig, stressad var jag för lillen var med, han hade varit jätte gnällig och tråkig hela dagen, ser sen på kvällen att han hade två tänder på gång!

Imorse gick vi upp tillsammans allihopa, såg att lillens ögon var jätteröda och lite variga! GAAAHH ögonsalva igen! Allt för att hindra det från att bryta ut igen! Så sagt och gjort brottningsmatchen var igång! Det är verkligen inte populärt!
Men nu efter två doser och en del baddande såg hans ögon jättefina ut! Så dagis blir det imorgon för om han inte varar i ögonen så smittar han inte, så idag har både barn och lägenhet sanerats typ!
Tvättmaskinen har gått varm, diskmaskinen likaså! Köket är ordentligt röjt, bordet tomt, blommor planterade, promenaden avverkad, kaffe hos morfar blev det också! Sedan kalas för filips lilla(stora) kusin som fyllde 3 år i fredags!

Imorgon blir det förhoppningsvis en trevlig tur till burlöv center med lillasyster! Nu har man chaufför också!

See ya later!

2010-03-24

Onsdag 11.20

Idag är en bra dag känns det som, 2 ggr inatt fick jag plugga in nappen på lillen, och sen vaknade han kvart i sju i sin EGEN SÄNG! Det går med andra ord framåt!

UNDERBART! 


Han är lite kinkig vid lämning på dagis, men det går ju över fort så man kan inte fästa sig så mycket vid det!

Igår ringde det från dolt nummer vid 13-tiden, trodde det var dagis så jag svarade ju, annars svarar jag sällan på dolt nummer. Men det visade sig vara löneassistenten på jobbet! Hon hade ett vikariat att erbjuda mig! Utan att veta på vilken avdelning, hur mycket och hur länge så tackade jag JA! Med stora bokstäver!
60% med chans till mertid! Början i mitten av april till sista september! YES!
Nu kanske det kan börja ordna upp sig!

Gubben min ska till doktorn på fredag, han har sådana hemska bekymmer med sin allergi, INGENTING vi gör hjälper, olika salvor och krämer, kortison och mjukgörande, babyolja och mycket vätskeintag! NADA!
Han mår så dåligt av det, han mår dåligt för hur han ser ut och hur det känns! Sover dåligt för att det kliar och gör ont! Stackare!

Nu ska jag dricka kaffe innan jag kilar ut på baksidan för att röja lite och ställa i ordning! Framsidan är städad idag och badrummet har fått sig en omgång också!

2010-03-23

Tisdag 13:01

Den kärlek du har och vill ha kvar ska du vara aktsam om. Visa omtanke och ömhet och akta dig för bråk! Du bör nog ägna dig mera åt ditt arbete nu, det kan vara någon annan som vill ha just din tjänst. När det gäller din ekonomi så ska den vara bra, men någon ökad inkomst tycks inte vara på väg. Var sparsam med spel.

Ja det där var ju inte så positivt kanske! Hmm just för tillfället är det lite tungt på "himmafronten" det är mycket småbråk, tjat och gnat om man frågar gubben!
För mig är det självklart att när man har jobbat en hel dag, kommer hem och har ätit så är här ju fortfarande sysslor som ska utföras, tvätt, disk dammsugning med mera. Men min älskade sambo verkar inte begripa det, eller så bara skiter han i det. Snäser och är otrevlig mot mig, noll tålamod med lillen. Frustrerad och irriterad dagligen!
Man/jag börjar tappa tålamodet nu! Orkar inte tjaffsa och bråka varje dag. Det tar på mig!

Idag har filip varit hos tandhygienisten, hon tittade på hans tänder, ohh sa hon två kindtänder, VA? det har jag inte sett fick jag pinsamt nog erkänna! Så där har vi förklaringen till den halvgnälliga helgen!

Imorse på tv4, så vann en tanta 5 miljoner kronor, 5 MILJONER KRONOR! Jag trodde hon skulle få en hjärtinfarkt, brosbarnen kom in och grät, och tanten grät och Kristin Kaspersen grät och jag grät!
Jag blir riktigt rörd av sådan äkta lycka!
Häromdagen vann en gubbe 50 000 kronor i månaden, men vi missade i hur många år, och han grät, ja jäklar vad tårarna rann. Han kan väl ha varit i 55-års åldern! Jag tror att han kände att hela hans pension var räddad!

Nej nu hämtar jag mitt GÅENDE barn, japp ni läste rätt, nu lossnar det som bara den!

2010-03-21

Söndag 20.00

Jaha så sitter man här och en helg till har gått upp i rök! En helg närmare pensionen, en helg närmare 24 strecket!
Imorgon är det dagisdags igen för fillebus! Ska bli så skönt!
Jag ska bara njuta, hoppas på fint väder så jag kan påta lite i trädgården och göra lite fint!
Idag har vi äntligen hämtat de sista grejerna i förra lägenheten, trädgårdsmöbler, krukor, gräsklippare och lite sånt. Det som göms i snö som sagt!

Nu går fillebus mer och mer, ett par steg åt gången, sakta men säkert! Han är så söt när han tultar fram lite vingligt och osäkert! Tror inte det dröjer så länge innan han går hela tiden, och det ser vi fram emot.

I fredags grillade vi hos pappa, supergottigt! Christian, monica och fabian var också med, fabian har ett nytt favorit ord: NEJ! allting är nej, vill du ha ett äpple? -Nej, fast så nickar han, Vill du ta på dig skorna? -Nej! Men ändå tar han på sig skorna! Allt är Nej. Vilket resulterade i att filips första ord i lördagsmorse var - Nej!
Gaaahhh! Hehe men oftast blir det att han säger -Titta! -Där! och så pekar han ut på pappas bil! =)

Nu ska vi titta på en film, Knowing med Nicholas Cage i huvudrollen! På rekommendation från Sofi!!














Ska ta ut pajen från ugnen också! Mums!

2010-03-18

Torsdag igen!

Läste just nu en het debatt, huruvida man får lov att stänga av livsuppehållande åtgärder på patientens egna önskemål. Enligt svenska läkaresällskapet: "att tvinga någon till fortsatt vård är oetiskt och medför lidande.
Kvinnan i fråga kan inte andas själv, hon har varit bunden till respirator från 6 års ålder, hon är helt förlamad och vid sina sinnens fulla bruk! Hon vill dö med värdighet medan hon har kropp och knopp i behåll!
Läs artikeln HÄR!

Sveriges partier är oeniga, några tycker det är självklart att avsluta behandling om patienten själv vill, andra är tveksamma och tycker att det är ett gränsfall som måste utredas, andra säger blankt nej.

Fakta:
Eutanasi - aktiv dödshjälp är ett hett debatterat ämne. Det innebär att på medicinsk väg orsaka eller bidraga till en patients död, på dennes eller anhörigas begäran.
Det finns passiv dödshjälp som innebär att man förkortar livet genom att undvika medicinska och tekniska hjälpmedel för att hålla någon vid liv, tex vid koma.
Många läkare tycker det är missvisande och det kallas ofta för att avstå livsuppehållande åtgärder.

Aktiv dödshjälp innebär att man med aktiv handling framkallar döden, ofta genom för höga doser morfin och barbiturater. Aktiv dödshjälp är förbjuden i större delen av världen, i Sverige likaså.
Det är inte förbjudet i Belgien, Nederländerna, Luxemburg och Italien.

---------------------------------------------------------------------------




Rätt eller fel? Bör man tillåta det eller inte?

Som med alla sådana här frågor finns det ju alltid en risk för att det missbrukas, alltså att det blir lättare för vårdpersonal till exempel att själva besluta om någons liv.
JAG TYCKER personligen att det borde vara tillåtet, finns inte en chans att jag vill ligga som en grönsak på något sjukhus och bara vara en last, ta platsen från personer som behöver den mer än jag! Nej fy fan säger jag, Finns det inte en chans, att jag ska komma ur sängen med någorlunda fungerande kropssfunktioner, utan att kunna prata, andas själv, tänka själv etc. så vill JAG inte fortsätta leva.
Detta kanske är ett beslut som ska bedömas utifrån varje individuellt fall!Har man huvudet i full funktion och man är vid sina sinnens fulla bruk och anser/vill/önskar få ett slut på sitt lidande så ser jag inga som helst hinder för det.

VAD TYCKER NI? KOMMENTERA OCH SKAPA DISKUSSION VET JAG!

Torsdag 18:03

Bara 1 dag kvar med filip hemma själv! Mår man inte helt 100 själv är det inget roligt alls att ha honom hemma!
Men imorgon blir det nog playdate med kompisen fabian, han behöver piggas upp efter att ha fått en dubbelsidig öroninflammation. stackars liten!

I helgen ska vi hämta hit en gästsäng! Så då är det fritt fram för alla som vill sova över! Man får dock stå ut med en huligan på morgonkvisten! =)

Vi såg Shutter Island igår med daniel och sofi! =)


















 Den är baserad på boken Patient 67 som är en riktigt bra bok! Jag läste ut den på 1 dag, började läsa den i Tisdagsmorse och avslutade den i tisdagskväll/eftermiddag!
Teddy Daniels är en polis som ska undersöka/leta upp en kvinnlig patient som har rymt från ett mentalsjukhus/fängelse där man förvarar och vårdar de allra värsta patienter/fångar som inga andra institutioner i amerika klarar av. Man utför olika experiment för  att se om/hur det går med hjärnan.
Teddy och hans partner Chuck får möta en mängd olika karaktärer och original i sin jakt på den förrymda patienten!


Boken var väldigt bra, men givetvis var filmen väldigt genomskinlig i vad som skulle hända och vad hela filmen gick ut på. Ni får läsa den själva och se vad ni tycker om den! Jag kan inte annat än att varmt rekommendera den!

Nej nu ska vi förbereda lillen för sängen och sen dröjer det nog inte länge innan  jag själv knoppar!!!

Torsdag 07:47

JAG LÄNGTAR TILLS FILIP KAN GÅ PÅ DAGIS IGEN!!!
Pain in the ass!

Imorgon blir det grillning hos pappa gottigt värre!
Blev penicillin och ögonsalva till lillen!!!
Han hade början till öroninflammation, övre luftvägsinfektion samt ögoninflammation! Allt på en och samma gång! Och det är en riktig kamp för att få salvan i ögonen och penicillinet ska vi ju inte ens snacka om!

Till råga på allt mår man själv kasst och har noll tålamod! Han klättrar, rycker ut sladdar, sätter på spisen, drar i skåpet mm,
Det blir mycket nej, ajaj, fy, inte skåpet, låt bli sladden, dra inte i kabellgömman, nej kör inte iväg med stolen, akta mammas telefon, klättra inte i soffan, fy öppna inte skåpet, nej banka inte på fönstret,låt bli datorn! Ajaj på mammas böcker, NOOOOOOOO!!!!  Fan där åkte alla grejerna ut från skåpet! Följt av en DJUP SUCK!

Men man älskar di små liven ändå! Jag kommer dock vara gråhårig INNAN jag fyller 30!

2010-03-17

Onsdag12:41

Än det ena än det andra!
När vi vaknade halv åtta!!!!! imorse så kunde lillen inte ens öppna sina ögon, hostan var sju resor värre än igår!
Ringde vårdcentralen i dalby, ville ha tid till doktorn, det fick jag inte! Fick snällt och vänligt traska ner till bvc så att distriktan fick kolla på honom först! Och hon bokade tid till doktorn med det samma!
Så kvart över tre ska  vi vara i dalby!

Inget dagis alls denna veckan! Så jäkla störigt när han precis kommit in i det hela!

Och själv känner man sig alldeles virrig innanför pannbenet! Har nog fan en infektion som bara står i kroppen!

 Blev en kort uppdatering bara!

2010-03-16

Tisdag 18:51

Gud, jag börjar fan i mig känna mig kass igen! WTF! Inget så där man riktigt kan ta på, lite "konstig" i halsen, inte ont, seg i huvudet, helt orkeslös i kroppen, ja vissen kan man kalla det!
Vet ifan vad jag ska göra, har precis pregat i mig dubbel dos av mina c-vitamin och vitlökspiller!
Hoppas att det hjälper lite! Jag varken vill/kan eller orkar!

Filip har varit märkbart besvärad av sina ögon idag, riktiga brottningskamper har vi när det ska baddas och sköljas och så! Han blir först så jädra förbannad för att jag håller fast honom, sen är det obehagligt när det droppas något i ögat på honom så då blir han jätteledsen!
Och ni kan gissa OM det gör ont i denna mamman då!

Och så till  WORLD BREAKING  NEWS  pappsen har skaffat fejsbook! =) Jätteroligt! Kan han spana in ännu fler bilder på filip!

Har kollat runt lite på nätet idag ja surfat lite i allmänhet!


År 1975 anmäldes 107 807 brott i skåne län, varav 3567 var våldsbrott!
År 1986 anmäldes 149 819 brott i skåne län, varav 5620 var våldsbrott!
År 2009 anmäldes 212 550 brott i skåne län, varav 15 238 var våldsbrott!

En skrämmande ökning! Vad beror den på?
1975 anmäldes 463 sexualbrott, 2009 anmäldes 1949 sexualbrott!
WHAT?!?!?!

tisdag 09:53

Har lillen hemma från dagis idag igen, och det lär bli så imorgon också!
Nu har nämligen förkylningen satt sig i ögonen, så det är till att badda och badda!
Synd om honom för man märker att han är påverkad av det, kliar sig i ögonen och gråter en skvätt!
Så fick jag tips av en kompis att "skölja" ögonen med renässans, alltså droppa med pipetter i ögonen på honom,
så sagt och gjort, kokade eget vatten och droppade i ögonen! Det blev en kamp a la krokodiljägaren, dödsrullningar, vrål och en hel del gråt! Gör ont i en men man måste ju!

Han hade nog egentligen varit fit for fight för dagis, men med ögoninflammation får man ju inte gå på dagis!

Vill så gärna planera för framtiden, men det är så svårt, hade velat ha ett jobb i veberöd, 75% gärna! Är man kräsen då elleR?
Allt hade varit så mycket enklare med ett jobb!

2010-03-14

Söndag 19:08

Vilken helg!!!

I fredags skulle vi ha myskväll med chips och dippa, film och bara ha allmänt trevligt! Daniel och Sofi tittade över och så, som en blixt från en klar "förkyld" himmel fick filip falsk krupp IGEN! Så drygt och så himla synd om ungen! Man blir ju rent sjuk själv och önskar att man kan ta över hans hosta och feber!
Natten var ingen höjdare och igår gick det över till slemhosta!

Igår var svärmor på besök och på kvällen skulle vi egentligen bort!
MEN som vanligt blev det ju inställt! Så fort vi ska göra något blir någon sjuk! På nyår låg både jag och filip dåliga med feber och ont i halsen och hosta! När vi skulle vara barnfria och spela poker blev jimmy magsjuk, och igår skulle vi bort på middag och så blev filip sjuk!

Idag har svärfar med fru varit på besök, filip mådde lite bättre idag, fortfarande lite feber och rälig hosta men det gick ju att busa och mysa med farfar ändå! =)

Imorgon blir det så att filip får stanna hemma från dagis, han behöver nog krya på sig en dag till innan det är full rulle igen! Fröken på dagis sa att man ska känna en dag att Nääää idag KUNDE du varit på dagis! Så är dom redo dagen efter! Hehe!

Nej nu ska jag glotta på gossipgirl och förbereda mig mentalt på en till jobbig natt!











































































































2010-03-12

Fredag 08:15

Är ledig idag efter att ha jobbat 3 dagar på rad, är rent slut för det har jag inte gjort sen förra sommaren!
Man kommer lätt ifrån det i alla fall!
Tycker det är så skönt att mamma jobbar inom vården också för då kan jag snacka med henne om vad som hänt under dagen och få bekräftelse på om det arbete jag utfört har varit rätt eller fel! Ibland vågar inte arbetskamrater säga till om hur/vad/när jag ska göra saker! Men om ingen säger ifrån så vet man ju inte om man har handlat fel eller om man har gjort det på ett bra sätt!

Ska försöka få tag på en doktor idag också! HAr svullnat upp i halsen igen! 5 dagar efter avslutad penicillinkur!
Men denna gången på andra sidan! Det gör inte ont i halsen utan utanpå! Svullen som satan!

Ska snart lämna filip  på dagis! Nu har han gått där i två veckor och han verkar trivas bra, jag trivs med fröknarna där och jimmy tycker också det är bra!

Min käre sambo är inte riktigt sig själv! Har varit en turbulent vecka för honom/oss! Många tankar och mycket att fundera på!
Varken kan eller vill skriva ut här vad det beror på! Hade jag kunnat lösenordsskydda inlägg hade jag kunnat skriva!

Nu ska jag ta hand om barnet mitt som börjar bli uttråkad!

2010-03-09

Tisdag 21:20

Har jobbat kväll idag, så filip var på dagis till 17 när pappa fick äran att hämta för första gången idag!
Imorgon blir det en tidig morgon eftersom jag börjar jobba kl 07.00 och filip ska lämnas på dagis på ANDRA sidan byn! 2,5 km att vandra innan halv sju på morgonen! Hua mig!

Såg en artikel på Aftonbladet gå in och läs den, jag menar det verkligen!
Snacka om att elakheten kryper ut!

Ska skalla kudden nu!
Sov gott!

2010-03-08

MÅndag 08:21

Just nu håller jag tummarna för ett vikariat som jag har möjlighet att få, får förhoppningsvis besked nästa vecka!
Chefen är bortrest nämligen!
Annars har jag nu lagt in mitt schema 3 veckor framöver i "vikariebanken", på 3 veckor lade jag in 16 dagar. Det räcker med att jag får in 10 av dom dagarna så hamnar jag på samma inkomst som jag fick föräldrapenning!
Det hade varit grymt, jag VET ju att vi klarar oss om jag kan få in 4000 i månaden. Allt utöver det är plus.
Enligt ryktesvägen behövs det mycket folk i hemvården, men TYVÄRR har jag inte körkort så då kan jag tyvärr inte hoppa in där. Annars hade det också varit guld värt!

Nu ska vi ge oss av till dagis.

2010-03-07

Söndag 15:50

Jag blir så lack så jag ruggar!
Många olika sidor av saken, ibland önskar jag att man finge vara en fluga på väggen så att man själv visste vad som var sant/osant eller hur det gick till och i vilken ordning!

Vi har för övrigt mycket att fundera på och mycket att planera inför! Vet knapps ute eller in!

Idag har vi varit på kalas! Gjorde prinsesstårta till twinsen! Dom blev jättefina!

Lite bilder från mars månad so far!

































 
 
 
 

2010-03-06

Lördag 11:50

Idag kommer min kära mormor, moster och den ena kusinen. Tyvärr kunde inte den andra mostern och andra kusinen komma. Men  vi kommer att ha så kul ändå!
Igår fyllde tvinsen 20! och dom skulle givetvis ut på fylle,
fick höra av mamma imorse att elin hade vaknat upp hos farmor och farfar!
Då hade hon gått dit istället för hem! Pinsamt värre! Ajja dom hade bara skrattat åt henne!

Filip han gick lite innan igen! Yayy kanske det lossnar ordentligt nu! Man kan ju verkligen hoppas!

Härligt väder idag! Helt underbart! Och inte så kallt heller!!

2010-03-03

Onsdag 20:34

Idag var filip själv på dagis från 20 över 9 till kvart i tolv!
Kändes jättekonstigt att inte ha honom hos mig, är ju van vid att han är där jag är, typ alltid!
Men det hade gått jättebra, han hade ätit glatt och varit ute och gungat, men puckade mamma glömde ju skorna hemma så han fick låna ett par stövlar av ett annat barn!
Imorgon ska han sova på dagis också, så då är det 9 till 14 som gäller! Tänk om man kunde hitta ett sådant jobb! Hade ju varit guld värt att bara behöva ha honom på dagis 5 timmar om dagen, slippa alla långa dagar och sådant!
Tyvärr så är det ju en drömvärld så det kan jag ju bara glömma!

Idag är en liten böldag inombords! Tänker mycket på min kusin, snart 4 år sedan han gick bort, hur är det möjligt att tiden kan gå så fort? Hur kan så mycket hända på så kort tid?
Sedan jag och jimmy blev ihop har många STORA grejer hänt:

4/11 2005 - jag och jimmy blir ihop och jag flyttar in till honom rätt så omgående
feb 2006 - får jobb på Alfa Laval i Lund
5/6 2006 - kusinen går bort
juni 2006 - mysan tar studenten
oktober 2006 - vi flyttar till en tvåa
december 2006 - vi förlovar oss
jan 2007 - börjar plugga och jobba extra på äldreboende i samma veva
mars 2007 - syskonbarn till jimmy föds
mars 2007 - skaffar hund
maj 2007 - pappa träffar ny tjej
sommar 2007 - nya tjejen m familj flyttar till pappa
augusti 2007 - katten blir påkörd (trauma i barndomen typ)
februari 2008 - avlivar hunden
april 2008 - flyttar till annan tvåa
maj 2008 - blir gravida
sommar 2008 - får en"lånehund"
juli 2008 - jimmy får ett till syskonbarn
jan/feb 2009 - pappa och sambo separerar
februari 2009 - får en son
april 2009 - sonen blir svårt sjuk i lunginflammation -inlagd på sjukhus
april 2009 - börjar jobba lite lätt
juli 2009 - jimmy pappaledig
sommar 2009 - får lämna tillbaka "lillan" =(
augusti 2009 - pärs med falsk krupp hos lillen
oktober 2009 - farmor och farfar flyttar ifrån huset
februari 2010 - flyttar till en trea
mars 2010 - filip börjar dagis

Alltså en massa som hänt! Kanske inte stora grejer för er, men för mig har det varit viktiga och centrala händelser i mitt liv och saker som påverkar mig i min vardag!

Just nu strömmar detta ur mina spotifyhögtalare:


Celine Dion - My heart will go on
Celine Dion - Think Twice
Celine Dion - Power of love
Celine Dion - Beauty and the beast
Celine Dion - Because you loved me
Heart - How do I get you alone
Björn Afzelius - Tusen bitar
Björn Afzelius och Mikael Wiehe - Mitt hjärtas fågel
Grymlings - Mitt bästa för dig



2010-03-02

Tisdag 19:27

Lillen sover igen, eller ja igen och igen han sover ju för natten!
Vill så gärna ha ett jobb typ nu, eller ja helst för 2 år sedan!

Har en del utgifter som verkligen inte är onödiga heller, INNAN filip går utomhus MÅSTE vi verkligen ha staket runt tomten, vet ju inte heller vad det kostar riktigt. Vi bor precis vid en rätt så stor väg, det är bara en liten vall mellan vår trädgård och sen trottoar och sen kommer vägen. Det är ju så fruktansvärt lätt hänt att man "ska bara" och så har filip sprungit över vallen och ut på vägen! Usch hemska tanke!
Egentligen skulle vi behöva nya utemöbler också en stol är sönder så vi har bara 3 stycken av sorten som tillhör bordet och 3 st blåa i plast vilka inte riktigt passar till vårt glasbord!


Andra dagen på dagis idag, jag kunde till och med gå ifrån en stund, så jag satt i personalrummet och läste en tidning och pratade lite med några andra i personalen som hade rast. Var borta ca 40 minuter och det hade gått jättebra! Han leker med de andra barnen som om han aldrig har gjort annat!
Imorgon ska vi vara där kl 9, och jag stannar tills barnen har ätit frukt sen ska jag gå iväg igen, då ska han också äta där själv utan mig! Det kommer säkert gå jättebra, att sitta med en massa andra barn kring matbordet är ju säkert jätteintressant! Så ska jag komma och hämta honom vid kvart i tolv ungefär! =)

Tänkte vara hos farmor och farfar medan han är där, det är ju rätt så nära nämligen!

Idag klarade kära lillebror sin uppskrivning, och förra veckan klarade Elin sin!
Nu håller vi bara tummarna för uppkörningen också!

Ska läsa vidare i min nya Camilla Läckberg bok "sjöjungfrun" och vänta på att desperate houswives ska börja!

2010-03-01

Måndag 19:23

Lillkillen sover nu, så jag tänkte sätta mig och skriva ett lite längre inlägg! Det kan bli väldigt långt men ni som är intresserade orkar säkert läsa!

Jag läser som några av er vet, en hel del bloggar varje dag, en jag kikar ofta på är Hotgossips bloggen
hon skriver skvaller om sveriges största bloggare, kissie, paow, dessie och amir och sådana "fjortisar" som lever för sina bloggar! För min del bryr jag mig inte ett skvatt om dom där bloggarna, vill dom vara provocerande, tramsiga och skriva sina bloggar för att få läsare så får dom gärna göra det för mig. Jag tycker bara att det är så roligt att läsa om dom, vars största problem är hur ska jag photoshoppa mig mindre, vilken brunkräm ska jag använda idag, och vilken gucci väska ska jag ha nu!
Men det som skrivs mest om nu är tydligen en av bloggarnas dåligt formulerade blogginlägg om invandrare och om sverigedemokraterna!
Jag är väl kanske böjd att hålla med tjejen på vissa punkter men DEFINITIVT inte alla. Det handlar mesta dels om brottsligheten bland invandrare.

Jag må vara "smygrasist" eller så är jag det inte men jag anser att en invandrare som kommer hit, bor här, lever här och försörjer sig och sin familj, följer sveriges lagar och beter sig som en, ja vad kan man säga vettig människa, behöver man varken se ner på eller "hata". Och då menar jag inte bara "blattar" eller "turkar" utan med invandrare menar jag ALLA som flyttat hit från annat land!
Men det finns ju den där "klicken", den där gruppen som bara MÅSTE dra ner ryktet på alla. Och tyvärr blir det ju så att alla invandrares rykte försämras.
Angående invandrare som har slagit in på en brottslig bana tycker jag att vid grova förseelser eller upprepad brottslig aktivitet så kan man skicka dem dit pepparn växer, tyvärr kan vi ju inte göra det med de svenska brottslingarna! Men hade man kunnat hade jag fasiken tyckt vi kunde göra det!

Men det är ju också så att rättsväsendet brister i många fall. Man har för lindriga straff i många fall! Det kanske är så att systemet vi har för hur man ska avgöra vilket straff en brottsling ska få är fel system för just vårt land. Vi kanske också ska ha jury som dömer brottslingen, vi kanske ska titta lite mer på andra länders rättsväsende och se hur de har det och hur det funkar där. Givetvis inte anamma det helt heller utan kanske inspireras till förändring!
För min del är det märkligt hur man i vissa fall kan bli dömd till ett par års fängelse (eller lindrigare) för våldsbrott medan man läser om en man i 40-års åldern som är dömd för ekobrott kan få sitta av det dubbla!

Jajja det där kan man dividera om tills man stupar tror jag! Merparten av världens mentalitet måste förändras! Vi kanske ska införa mentalitetstester på bebisar, eller varför inte para människor utefter allra bästa möjliga kompatibla lösning! Så att man får massa logiskt funtade människor, men va fan utan olikheter hade vardagen blivit JÄKLIGT tråkig!

Imorgon blir andra dagen på inskolningen! Kul!

Duktiga ni är som orkade läsa hela vägen ner! Bjuder därför på lite bilder på mina syskon, lite smått galna men ack så härliga!






















































Måndagmorgon 07:03

Jaha och så var det måndag igen!
Idag är det dagisdags för första gången! och jag ska strypa min moster
när hon kommer ner till helgen! Filip bara ÄLSKAR ankan med ungar som låter!
Han fick en ankmamma med ungar på rad efter sig, så kan man dra i ett snöre och
så kvackar ankjäkeln!
Gissa om barnet mitt ÄLSKAR den ankan! Och den MÅSTE ju låta också!

Usch!
 Det regnade som fasiken igår! Helt underbart att man kan bli så glad för regn!
Annars är ju det fiende nummer 1!!!

Igår gick filip! Sisådär 4-5 steg! WOohoooo hördes det från pappa i soffan!
Morbror linus fick också äran att se det!

NU SKA JAG ERÖVRA KAFFEKOKAREN!