2011-05-08

V33 ca 50 dagar kvar

V32+5 fetare än en julgris känns det som! Eller egentligen inte för magen känns liten för att den ligger så långt ner, han skruvar sig ner så det smäller om det och ONT gör det, tur att man förtränger sådant!


Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.



Filip är väldigt glad för lillebror i magen, han ska pussa och säga godmorgon och alla idéer han nu kan tänkas få! Det ska bli så spännande att se hur han reagerar när lillebror väl kommer ut!
Imorgon är det dags för det andra ultraljudet, ska bli skoj.
Jimmy ska inte följa med utan det gör mamma istället. Han har varit borta så mycket från jobb så vi bestämde att det var bättre om han jobbade.

I torsdags var det även begravning för kära svärmor, riktigt tufft.
Pappa var ute med Filip under tiden för han ballade ur totalt, han tyckte det var jätteläskigt, han var skit trött och hade inte sovit middag än, störigt.
Men det var jätteskönt att pappa tog hand om honom så slapp vi.
Begravningen var jättefin och prästen var jättebra! Dom spelade Jag fick låna en ängel med Shirley Clamp, To where you are med Josh Groban och Time to say goodbye med Sarah Brightman. Jättefint och verkligen träffande.


Han var hemma från dagis hela förra veckan, jäkla astma och hosta! Men nu tar vi nya tag inför veckan som kommer!
På Måndag är det Ultraljud som sagt,
Tisdag - ELIN KOMMER HEM
Onsdag - Barnmorskan 


Ska bli så härligt att få hem Elin.


Och ja just det måste berätta att Filip lärt sig ett nytt ord; satan!
Jimmy skulle gå ut i köket och trampar på damsugarens kontakt som låg lite utdragen
varvid en lååååång svordom kom fram.
Filip snappade upp satan, lite senare skulle han dela sin tågbana, så slog han den i marken och sa:
satan satan satan!


Oooops!